AFTERNOON TEA, AKROPOLIS OG ATHEN

I november tilbragte vi seks dage i Athen, som viste sig at være et godt tidspunkt. Vejret var perfekt til en storbysferie med 16-18 grader og masser af sol. Derudover var det nemt at komme frem til alle seværdighederne, da turiststrømmen ikke er så stor på denne tid af året.

Vi boede på Grand Hyatt Athens, der ligger centralt ca 1 km fra Temple of Zeus. Morgenmaden spiser man på 8. etage, hvorfra man har udsigt til Akropolis, en udendørs pool på samme etage og små lokale spisesteder nær hotellet.

Den første dag i Athen købte vi en 48 timers billet til Hop on and off busserne, 20 euro for en billet. Busserne bringer dig rundt til 18 seværdigheder og tre smukke parker, og giver dig samtidig et godt overblik over byens centrum. På en af turene opdagede vi et stort madmarked og hoppede fluks af bussen ved næste stop. Varvakios Central Municipal er byens største madmarked og åbner allerede kl. 8 om morgenen. Her er næsten alt, hvad hjertet begærer og især fiskeafdelingen er fantastisk. Der er mulighed for at købe lidt godt til ganen hos små minimalistiske og “rustikke” cafeer, der blot har 5-8 stole, borde og et par kogeplader. Disse cafeer serverer dig små måltider, der kun kan gøre dig glad. Ikke langt fra Varvakios ligger Athens eget SoHo-område, flere små cafeer, masser af kunstbutikker, gade musikanter og etniske restauranter.

Samtlige historiske seværdigheder er et besøg værd og for os var Akropolis rejsens højdepunkt. Når du kommer til området, er der nogle store flotte ruiner, som du ganske gratis kan kigge på, herefter går det opad i rolig tempo til, du når foden af bjerget, hvor bl.a. Akropolis og Athenas tempel befinder sig. Det koster 10 € for indgangen og er du gangbesværet er der en flot service, der får dig frem. Til venstre for indgangen har de en lille bil og mange venlige hjælpere, som dig der er gangbesværet eller har et andet handicap kan benytte dig af. Man bliver kørt hen til en udendørs elevator og fragtet op til bjergets top og straks står man med en flot udsigt over hele Athen, Akropolis og den flotte bjergkæde Parnitha, som siden 1961 har haft store områder som Nationalpark.

Vi spiste frokost udendørs hver dag, hvilket var en stor glæde, når vi tænkte på det kolde vejr vi skulle retur til i Danmark. Vi faldt for en restaurant med udendørsservering lige over for Hadrian’s Arch og nød godt af kokkens færdigheder. I løbet af vores fire frokostbesøg på stedet, smagte vi mange af det græske køkkens delikatesser så som lam, fisk, ost og de skønneste grøntsager til gode priser. Som i alle andre storbyer med mange turister, er der en del såkaldte turistfælder med dårlig og dyr mad.

Hver dag klokken 11 har Nationalgarden vagtskifte på Syntagma pladsen, der ligger foran det græske parlament og præsidentboligen. Her bør du komme i god tid, idet det tiltrækker mange turister – selv på en almindelig hverdag i november. Vagtskiftet er et skue med sjove uniformer, spidse sko med kvaster, små røde barethatte og en gangart, der er værdig til optagelse i “Ministeriet for mærkelige gangarter”.

På den modsatte side af Syntagma pladsen ligger det meget smukke 5 stjernet Hotel Grande Bretagne. Hotellet er fra 1874 og ejes af Marriott International. Under 2. verdenskrig brugte tyskerne hotellet som hovedkvarter i to år. Jeg er vild med smukke trapper og en sådan findes på dette hotel. Den flotte hovedtrappe har guld gelænder og flotte sorte og hvide pepitaternet gulvbelægninger på etageafsatserne. Der er afternoontea hver dag i den smukke vinterhave og ofte bliver der spillet på det store flygel. Det er en god idé at bestille bord hjemmefra i højsæsonen, da stedet er et tilløbsstykke. Teen bliver serveret i smukke sølvtepotter, der bliver serveret lækre fingersandwiches med tre forskellige slags fyld, scones, søde små kager og dertil et glas champagne. Man kan tilkøbe et ekstra glas champagne (Taittinger Brut) for 23 €. Prisen for aternoonteen er ca 245 kr. pr person.

Vi fik masser af nye oplevelser hver dag, men der var også meget, vi ikke nåede fx. ville vi have besøgt en af de små øer uden for Athen, men en strejke forhindrede turen.Så overvejer du en storbys ferie så tag endelig til Athen og gerne i efterårs månederne.

Indlæg navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: