5 SKÅNSKE FYRTÅRNE

Kan I som mig lide fyrtårne og søgen efter dem, så slå vejen forbi Skåne og besøg der fem fyrtårne.

Malmø har to fyrtårne, som ikke er i brug mere. Det ene et et lille hvidt ydre fyr, som er cirka tre meter højt og fra 1878. Det står fint ved udsejlingen til Øresund som nabo til de mange nye boliger og den lille lystbådehavn. Det nye boligområde byder også på en sushibar, vinbar og et par hyggelige cafeer.

Inderfyret i Vastre Hamnen, kun 15 minutters gang fra det andet fyr, står ved den lille Universitetsbro, som fører over kanalen og videre til Fri- og Mellemhavnen. Fra fyret kan man se danske Holmen med skibakken og skorstenene.

Det andet fyr, det hvid- og rødstribet fyrtårn, er ca 20 meter højt og gik på pension i 1983. Tæt på fyret ligger det 4-stjernet Story Hotel Studio by Hyatt, et par cafeer og Universitetsbiblioteket. Begge fyrtårne kan man komme helt tæt på, men desværre ikke komme op i.

I det lille ferieparadis, Skanør og Falsterbo, er der også et par tårne at kigge på. Tager man turen i bil over Øresundsbroen skal man dreje af mod Trelleborg og køre ca 20 km før, man er fremme. Man kan starte med at køre ud til den hyggelige Skanør havn, hvor man straks ser det fem meter høje hvide fyrtårn ved lystbådehavnens udsejling. Fyret, der er fra 1881, kan man ikke komme op i. Havnen oser af hygge med dets ejet lille røgeri, restauranter og cafeer, men det aller bedste er den kridhvide sandstrand, hvor der oppe i klitterne er en masse kulørte badehuse og hvor man har udsigt til den smukke Øresundsbro.

Nabobyen Falsterbo huser en af Sveriges bedste golfbaner, som også har en god restaurant og igen en fantastisk børnevenlig sandstrand. I januar og februar kan man se sæler på spidsen af stranden. Flere gange om året kan man både på stranden og i området støde på fuglekiggere, der skal tælle trækfugle.

Det gamle stenfyr i Falsterbo er fra 1796. Man kan gå eller cykle ud til det 25 meter høje fyr, som man også kan komme op i. Men tjek selv hvornår det har åbent, da de skifter åbningstider. Det er også muligt at deltage i guidede ture til fyret og det smukke naturreservat, Måklappens.

Kør tilbage til den store rundkørsel efter Ljunghusen og tag strand/skovvejen mod Trelleborg. Ca. 14 km efter Trelleborg ligger Sveriges sydligste punkt, Smygehuk. Her findes Smygehamn lystbådhavn med et lille røgeri og tæt på vejen ligger det 17 meter høje hvide jernfyrtårn, Smygehuk, fra 1883. Fyret er åbent og man har som altid den vildeste udsigt fra toppen af et fyr, som her kan nydes fra nogle stole. I forbindelse med fyret er den gamle gule fyrmesterbolig lavet om til vandrehjem med ni dobbeltværelser og to små separate huse. Fra den store fyrgrund er der vandrestier mod Ystad, og masser af vilde blomster som også tæller flotte orkideer, der blomstrer. Skånes nordvestlige hjørne huser også et fyrtårn på hhv. Kullen og Morups Tånge fyr.

Smygehukfyr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: