MIT REJSEÅR 2019

Årets første rejse gik til Bruxelles, byen som vi har besøgt utallige gange og holder af. Vores datter har boet i byen i 3 år, så vi kender mange hoteller, restauranter, cafeer osv. Denne gang boede vi på Vintage Hotel, et skønt lille 3-stjernet boutique hotel, ikke langt fra den lange og brede Avenue Louise. Vi indledte vort besøg torsdag ved 17-tiden med at hygge os på Place de Luxembourg, tæt på EU Parlamentet. Her samles hver torsdag i parlamentssæsonen, rigtig mange mennesker til en lang fyraftensdrink og snakken går lystigt på mange forskellige sprog samtidig med at musikken lyder højt fra højtalerne. Alt imens skylles øl, Kirr Royal og Mojito ned sammen med lækre små fiskeretter fra en af de lokale fiskevogne. Fredag lejede vi cykler, en god måde at få set byen på, og som vanligt nød vi undervejs en omgang Moules marinieres til frokost, en ret som findes på alle menu kort her i byen. Lørdag besøgte vi den nye og sjove restaurant The Avocado Show, en cafe/restaurant som også findes i Amsterdam. Der er grønne planter alle vegne i restauranten og menu kortet er fyldt med avocado retter i alle afskygninger, kun fantasien sætter en grænse, stedet og maden kan varmt anbefales. Samme aften gik vi tur nede i centrum og beundrede de mange gavl malerier med typiske belgiske tegneserie figurer.

Søndag starter vi altid med en fantastik brunch hos La Fabrique Chatelain, der er altid 4-5 spændende salater, kagebord, friskbagt brød, diverse æggeretter, 2-3 varme retter, vegetarretter osv. osv. Godt mætte gik vi den lange tur til Place Flagey, hvor der hver søndag hele året er et stort mad marked fyldt med glade mennesker og bl.a. gode belgiske oste, flotte grøntsager og masser af velduftende krydderier. Min favorit er østersboden, hvor der tilbydes mange slags friske østers med forskellige smage tilsat, og dertil en god hvidvin eller et godt glas champagne. Bruxelles er en slags mini Paris, en by med masser af gode madsteder og mange forskellige torvedage i ugens løb.

Februar startede jeg langsomt op med min rejseblog og jeg nyder at beskrive nogle af vores mange rejse oplevelser, og håber på flere følgere hen af vejen, hold jer ikke tilbage med at spørge ind til en af vores mange rejser.

I marts besøgte vi Vietnam for første gang og det er ingen hemmelighed, at jeg elsker Asien. Forventningerne var store og de blev indfriet til UG. Vi havde 10 overnatninger i Ho Chi Minh City, fordelt på 2 hoteller i hver sin ende af byen.Vi startede med at bo hos Alagon Zen Hotel & Spa, der ligger kun et par minutter fra det gode Ben Thanh Food Market, hvor der tit er live musik sidst på eftermiddagen, og samtlige boder er fyldt med lækre retter. Går du 5 minutter videre, møder du det kæmpe store Night marked (snarere et 24/7 marked, idet det også har åbent i dagtimerne), her kan alt købes, det meste er kopi varer.Vi sluttede af med at bo hos Hotel Continental Saigon, et hotel der emner af historie, det var her mange af de udenlandske journalister boede under Vietnam krigen. Ved siden af hotellet ligger byens smukke Opera. Området er fyldt med mange små gyder, som du ikke skal være bange for at begive dig ind i. Her findes små hoteller, hyggelige cafeer og konditorier og det er her man finder de gode og billigere skræddere. Under vort ophold i byen tog vi på 2 lange heldags ture til Mekong deltaet. En tur med afhentning ved hotellet kl 8:30, med frokost inkluderet, og retur ved 19 tiden koster mellem 90-120 kr. Vi var rundt i byen og omegnen hver dag og fik bl.a. besøgt det smukke gamle Post hus, den flotte Xa Loi Pagode, Musée de Ho Chi Minh Ville, Chua Phuoc Hai templet og Vietnams højeste bygning, Saigon Skydeck, på 461 m. Vi fik kun gode måltider i Vietnam, især deres street food er i top, endda til få penge. Skal huske at anbefale Barbecue Garden, en hyggelig stor have, hvor du selv griller din mad i en lille kuglegrill nedsænket i bordet. Personalet leverer kød grøntsager, dressinger og krydderier og det er så din opgave at grille kødet og grøntsagerne til din ret.

I april var vi på en hyggelig 4 dages tur til London, hvor vores søn bor. Det var en ren “Vi skal bare hygge os tur”, der blev brugt en del timer i Hyde park med frokost ved søen, indkøb i Marks & Spencer, en flot morgenmad hos det smukke Claridges hotel, St. Pauls Cathedral og en tur i det farverige Notting Hill.

Maj måned brugte vi weekenderne til at besøge Møn, Stevns og Røsnæs fyrtårne og vi var også et smut over sundet til vores svenske perler: de 2 små byer Skanør og Falsterbo.

Vores første sommerferie uge i juni var en rejse til Bosnien-Herzegovina. Vi boede alle dagene i Sarajevos gamle bydel, på Hotel Villa Melody. Hotellet kan varmt anbefales, alene på deres morgenmads terrasse oppe på 4. etage, med en skøn udsigt over kvarteret og de omkransende bjerge. Vi tog med toget på en endags tur til byen Mostar, der ligger smukt i det sydvestlige hjørne af Bosnien. Mostar er opkaldt efter “Mostari”, (broens vogtere). Broen der hentydes til er den gamle smukke og berømte Mostar bro, hvor Mostarierne i gamle dage opkrævede told for passage af broen. Broen blev totalt ødelagt af kroaterne under Balkan krigen, men blev sidenhen genopført ved hjælp af penge fra mange lande, herunder EU. Hovedstaden Sarajevo placerer sig smukt i en nærmest grydeformet dal med fantastisk udsigt til de omgivende bløde bjerge. I 2018 fik man endelig genåbnet svævebanen op til den olympiske bobslædebane, som blev anvendt ved Vinter OL konkurrencerne i Sarajevo i 1984.

Dette var de første seks mdrs. rejseoplevelser i 2019. Om kort tid udgiver jeg beretninger fra 2019’s sidste seks mdr.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: