4 CAFEER I LONDON

På hjørnet af Sloane St. og Ellis St. ligger den hyggelige Sloane Street Deli. Her er små fire mands borde og siddepladser ved vinduesbaren. Lokalet er stort og lyst og ved indgangen er der glasmontrer med bl.a. flotte og velsmagende kager.

Deres morgenmenukort er alsidig og du finder sunde juicer og gode smooties. Vi var tre og valgte forskellige retter og alt var til UG. Her blev spist blødkogte æg, yoghurt med granola, egg Benedict, et skønt ostebræt med hjemmebagt knækbrød og brødstænger. Deres kaffe og te var også i top og tekanden var med en ny opfyldning. De åbner alle ugens dage kl. 9.

Sloane St., som cafeen ligger på, er et godt udgangspunkt for en dejlig gåtur efter morgenmaden. Gaden har utallige små sidegader og både den islandske og den danske ambassade ligger her også. 400 m bag cafeen ligger det lidt mondæne Belgrave kvarter, med flotte bygninger, kirker, en stor park og så en rigtig lyserød pigecafe – ELAN. Cafekæden, som findes flere steder i London og som tit kan ses på Instagram, gør meget ud af indretningen, hvor der både er glimmer og blomstervægge- og loft. ELAN’s varme drikke har nogle eksotiske navne som Black Magic Latte (med glimmer) og Lucky Charms (med cereals af samme navn), og til dem med en tung pung, findes der kaffen med knuste ædelstene. Stedet bør besøges!

Vores søn, Niklaas, bor og arbejder i London og vi bliver præsenteret for nye cafeer og restauranter ved hvert besøg. Denne gang ville han slå et slag for Danmark og tog os med til to populære danske steder. Den danskejede kaffebar Hagen Espresso Bar i Chelsea, er kendt for sine meget velsmagende kaffer og “Danish hygge”. Hagen huser ca. 12 siddepladser og lige så mange ståpladser. Stedet er flittigt besøgt. Vi valgte to forskellige kaffer, en varm chokolade og deres citronsandkage med blå birkes – alt smagte godt. Hagen åbner kl. 7 på hverdagene og kl. 8 i weekenden. På samme gade, Kings Road, kan man bl.a. også besøge Joe and Juice, Chelsea Old Town og en Marks & Spencer

I Notting Hill ligger den danske Cafe Snaps & Rye. Også her er der godt besøgt og vi havde heldigvis bestilt bord til morgenmad en lørdag, hvor Portobello Roads kæmpe loppemarked/kunstermarked var godt i gang. Cafeen har en dejlig dansk stemning, med danske plakater på væggene, skind på stolene og forskelligt dansk porcelæn til serveringen. Her er plads til ca. 45 personer og ved en af væggene stod en stor reol med danske produkter, så som marmelade fra Den Gamle Fabrik og bøger om dansk hygge. Reolen blev flittigt studeret af gæsterne. Menukortet byder på diverse morgenmads/brunch lækkerier og et godt udvalg af dansk smørrebrød og forskellige wienerbrød. Cafeen åbner kl. 9. Når man er færdig med besøget, er det bare på med traveskoene og så ellers rundt i kvarteret og se pudsige forretninger, boghandleren fra Notting Hill filmen og de mange flotte pastelfarvet bygninger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: