MED UDSIGT TIL MOUNT EVEREST

Vi ankom til Nepals hovedstad, Katmandu i starten af april og indlogerede os på det hyggelige og elegante Hotel Shanker. Hotellet er bygget i kolonistil, og emmer af elegance og mindelser fra upper class kolonitiden. Læg dertil fornøjelsen ved afslapningen i den smukke have, med det lille pool område for enden. Haven og pool området er samlingspunktet for mange af gæsterne samt, sidst på dagen, for receptioner og events. Skønt med en dukkert efter dagens varme udfordringer i området, og hyggeligt at udveksle dagens mange oplevelser med andre!

I løbet af vores 7 dage på hotellet, blev der holdt 4-5 bryllupper, altid et festligt indslag, hvor bruden ankommer i et følge anført af brudens far, der er iført en lyserød turban, et tegn på, at her kommer brudens far. Efter faderen følger den smukke brud, som igen er fulgt af livlige musikanter, der entusiastisk giver den gas på instrumenterne. Nogle gange står gommen og venter ved hovedindgangen og andre gange ankommer han i et følge ført an af vennerne.

Vi fandt allerede på anden dagen den perfekte taxa chauffør, som var høflig og meget vidende om sit land.Vi aftalte, dag for dag, hvorvidt vi skulle bruge hans service og han kom med relevante tur forslag når vi spurgte. Han kørte os på halv- og heldags ture for ca. 150 kr. – 250 kr. Man kunne sikkert gøre det billigere, men vigtigst for os var, at vi var tilfredse og trygge med hans service og ønskede derfor ikke at prutte prisen længere ned.

En af de første dage tog vi afsted kl 8 morgen for at besøge Chandragiri Hills, som kun ligger små 12 km uden for Kathmandu, det tager dog ca. 1 time at køre strækningen i bil pga. de meget smalle og dårligt vedligeholdte veje. Du kører ikke mange meter ad gangen, før der skal holdes ind til siden, så alle kan komme sikkert forbi hinanden. Vi kører igennem et par små landsbyer på vejen derop, og vel fremme, ved foden af Chandragiri Hills, kan du vælge om du vil benytte den nyåbnede svævebane, eller vandre de 2.520 meter op ad meget smalle stier, vi valgte svævebanen og nød udsigten uden af blive forpustede. En tur/returbillet for turister koster 90 kr. Vel oppe på toppen møder du den smukkeste panorama udsigt til bl.a. Mount Everest. Trænger du til at hvile krop og sjæl, kan det anbefales at nyde udsigten fra den højest beliggende cafe i Kathamndu området, Cafe 2520. og skulle sigtbarheden ikke være hel optimal denne dag og Mount Everest gemmer sig i disen, så får du stadigvæk en fantastisk udsigt over Himalaybjergene. Vel nede i dalen igen og en smuk oplevelse rigere, kørte vi til Monkey templet, et forholdsvis lille tempel område med de farvestrålende bedeflag hængende ned overalt. Stedet er massivt besøgt af både folk og aber. Rhesusaben er ifølge hinduismen hellig, og der er rigtig mange af dem i tempel området. Man skal holde øje med sin taske og sågar også det man går fredeligt og spiser, aberne er ekvilibristiske og lynhurtige til at rive tasker og mad fra de besøgende. Fra små boder er der salg af billige souvenirs og drikkevarer. Af og til passerer buddhistiske munke i fine små optog medbringende relikvier fra templet. Det koster ca. 9 kr for entréen.

Vi fik mange gode måltider og det nepalesiske køkken er meget inspireret af nabolandene Indien og Kina. Nationalretten er Dal Bhat, som består af en lille linsesuppe og ris, hvor du selv tilsætter chutney, grøntsager og måske lidt kylling. Området har sin egen form for flotte, runde dumplings, som består af enten kylling eller grøntsagsfyld.

De sidste 3 overnatninger i Kathamndu tog vi på Hyatt Regency, idet Hotel Shanker var fuld booket. Hyatt Regency er et top hotel, beliggende i den modsatte ende af byen ift. Hotel Shanker og blot 100 m fra en af verdens største Stupaer, (buddhistisk monument til opbevaring af hellige relikvier), den 36 m høje Boudhanath.

En af de sidste dage i Kathmandu tog vi til Dhulikhel Mountain i det østlige hjørne af Kathmandu Dalen, ca. 40 km fra Kathmandu, i 1.500 meters højde. I efteråret er hotellerne i området populære, for med frosten får du herfra nok den smukkeste og klarereste udsigt til de højeste bjerge og de mange flotte terrassemarker i området. Der er anlagt mange vandre stier, samt en del små Bed & breakfast muligheder langs ruterne. Der kører busser fra Kathmandu hertil. Den følgende dag tog vi til Nagarkot, en lille by i Kathmandu Dalen. Byen ligger i 2136 meters højde og udsigten herfra er, om muligt, endnu mere fantastisk, man taber helt pusten over al den skønhed. På vej derop ser vi masser af kornmarker og endnu flere terrassemarker. Der ligger et lille marked lige før toppen, hvor tibetanske kvinder sælger lidt håndarbejde og tilbyder små tibetanske retter. Med i oplevelsen får du en luft så ren, så ren.

Jeg er vild med Kathmandu og kunne sagtens bruge en uge mere, der er så meget at se og selvfølgelig drejer det meste sig om templerne, stupaerne og de smukke bjerge, men det er vel heller ikke så ringe.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: