MORGENMAD/BRUNCH I KØBENHAVN

På næsten hvert et gadehjørne i København findes en café eller restaurant, der kan tilbyde dig morgenmad eller brunch. Her er nogle af mine favoritter, som jeg har besøgt flere gange igennem de sidste par år.

Vesterbro/ Stempelbar & Kitchen

Her er dømt hygge fra du træder ind af døren, og når du sidder udenfor, får du virkelig Vesterbrolivet at mærke, det skønne uhøjtidelige liv. Her tales mange sprog og cyklister, og bilerne suser forbi på Istedgade alt imens, duften fra de forskellige kebabsteder nærmer sig dine næsebor. Alle hverdage er der morgenmad fra menukortet kl. 10, og i weekenden kommer den store brunchbuffet frem, hvor du bl.a. finder lækre salater, pandekager, gode oste, juicer, pølser mv. for 149 kr.

BONUS INFO: om eftermiddagen serveres der kaffe og kage for 49 kr. og deres lune æbletærte er virkelig et hit.

Østerbro/ Livingstone

Cafeen er hyggelig indrettet og oser af ferie og oplevelser, der står Lonely Planet rejsebøger på hylderne og en gammel kuffert pryder et vindue alt imens, små afrikanske træfigurer er sat hist og her og al service er designet på Bali. Udenfor er der god plads og med kun 10 m ned til søerne, har man alletiders udsigt. Der er åben fra kl. 9 hver dag og man sammensætter selv sin morgenmad ved at vælge 5 eller 7 små retter fra spisesedlen. Det kan være svært at vælge, for alle retter smager godt, men jeg kan anbefale pandekager med blåbærsirup og spinatpandekagerne. 5 retter til 139 kr. og 7 for 169 kr.

BONUS INFO: de har nogle virkelige gode croissanter og sjælen har godt af udsigten til søen.

Østerbro/Den Franske Café

Kun 50 m fra Østerbrogade og 10 m fra Sortedam Dosseringen ligger cafeen. Her er travlhed fra morgenstunden og mange lokale smutter forbi for at tage en hurtig morgenkaffe, når stedet åbner kl. 8. Cafeen er, som navnet henviser til til, meget fransk i indretningen. Alle hverdage er der en lille morgenmad til 45 kr (1 juice, 1 kaffe og 1 franskbrød med ost) eller 2 gode brunchtallerkener. Begge til 129 kr. Den franske morgenmad (ost, kage, pandekage, 1 glas juice, brød, skyr og scrambled æg) eller Vegetaren (frugt, skyr, hummus, ost, brød og 1 glas juice). Jeg er vild med det hele og nyder livet, søen og den livlige trafik af gående og cyklister, der kommer forbi.

BONUS INFO: de har aviser til låns, lækre franske sandwiches og en god weekendbrunch.

Brønshøj/Staalvandet

Tæt på Brønshøj Torv og lidt uden for centrum ligger denne hyggelige café. Her er en overdækket terrasse og de mange kulørte elpærer tændes ved aftentid og giver et løft til stemningen. Indenfor er indretningen dejlig afslappet med forskellige borde og stole, og et stort vejskilt med ‘Bruxells’ pryder en af væggene. Her kan fra kl. 10 vælges mellem flere forskellige retter og mine 2 favoritter er den skønne frugtskål til 45 kr. og morgentallerknen med baked beans, pølser, frugt, bacon og brød til 85 kr.

BONUS INFO: de har aviser til låns og de skønneste kager i glasskabet. Min favoritkage er den franske citron/marengs tærte. Fra bl.a. Rådhuspladsen kører der busser til Brønshøj Torv.

Frederiksberg/Sokkelund

Med udsigt til Frederiksberg Rådhus og trætoppene fra Frederiksberg Have ligger cafeen godt i Smallegade. Cafeen har en skøn fransk indretning med spejlvægge og aviser der hænger i avisstokke på væggen. Udenfor er der plads til ca. 25 personer og disse pladser er yderst populære, når solen titter frem. Sokkelund åbner allerede kl. 8 på hverdagene og kl.9 i weekenden, så der er tidligt gang i kaffekopperne. Jeg er godt tilfreds med deres morgentallerken til 129 kr, hvor der er yoghurt, brød, ost, marmelade, croissant og skinke på. Men der er også mulighed for at vælge grød, avocado med laks, eggs benedict og meget mere.

BONUS INFO: de har aviser til låns og de er large med genopfyldning på filterkaffen.

Charlottenlund/Skovridergården

Hver weekend kl. 9:30 – 14 kan byens bedste brunchbuffet nydes hos restaurantkæden Mash. Buffeten er overdådig og koster for voksne 295 kr. med kaffe/te. Børn mellem 3- 10 år betaler 145 kr. Her er alt hvad man kan ønske sig: gode salater, lækkert kagebord, gode oste og slagterpålæg, lune retter, pandekager, macarons osv. Skovridergården ligger i et smørhul og indbyder til en gåtur efter brunchen. Der er kun 125 m ned til Øresund og den flotte grønne træbygning, der huser den lokale vinterbaderklub, og lidt længere mod højre ligger det gamle Charlottenlund Fort. Bag Skovridergården ligger Charlottenlund Skov – en meget populær skov og målt i besøgstimer er den Danmarks mest besøgte skov.

BONUS INFO: bordbestilling i god tid er nødvendigt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: