KIRGISISTAN – ET STOP PÅ SILKEVEJEN

Når man besøger Kirgisistans hovedstad Bishkek, må man ikke snyde sig selv for et besøg på Osh Markedet.

Osh Markedet har været et vigtigt stop på Silkevejen igennem flere århundreder. De rejsende kunne slå lejr uden for byen, dyrerne kunne hvile, og karavanens varer kunne udveksles eller sælges.

Osh Markedet dækker et stort område. Det myldrer med folk fra morgen til aften. Mange kommer langvejs fra for at faldbyde sine varer. Du kan vælge selv, at tage dertil og dase rundt og nyde atmosfæren, her møder man kun glade mennesker og alle vil gerne i kontakt med dig, ikke kun for at sælge en vare, men især for at høre om dig og dit land. Man kan også kontakte en tourguide inde i centrum og få en guidet tur – der ligger mange små kontorer, der med glæde finder en engelsktalende guide. Tjek TripAdvisor som arrangerer en 5 timers tur rundt i Bishkek og en god rundvisning til Osh markedet til ca. 300 kr.

Selve markedet er delt op i mange små og store afdelinger. Vi var gladest for mad-, brød- og grøntsagsmarkedet, hvor duften af især nybagte brød og krydderier fyldte luften. De smukke runde fladbrød som er en vigtig bestandel af alle måltider i hele Centralasien, ligger side om side med hinanden, smukt dekoreret med et mønster lavet af et brødstempel, som sælges mange steder i bazaren, og bagefter pyntet med forskellige toppings feks. mandler, nigellafrø, sesamfrø mm. Ikke langt fra ligger der et stort område kun med slik, nødder og tørrede frugter.

Vi var omkring sko- og tøjbazaren, hvor alt sælges – heriblandt mange kopivarer. Særlig populær er Kirgisistans nationalhat for mænd, Al-Kalpak, som er en lidt spids filthat med broderier.

Alle vegne er det muligt af købe drikkevarer og indimellem er der små madboder. De lokale handler flittigt ind her, og vi danskere får også meget for pengene. Du kan køre i busser eller taxa ud til det store markede.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: