LUANG PRABANG

Denne både hellige og muntre by ligger i det nordlige Laos, ca. 340 km fra hovedstaden Vientiane. Byen er opkaldt efter Pra Bang, en 83 cm høj Buddha figur i guld,sølv og ædelstene, som var det tidligere laotiske kongeriges skytsstatue.

Når man besøger Laos, er det et must også at besøge Luang Prabang. Det ville vi ikke gå glip af. Som altid undersøger vi på forhånd hvilken transportform, der er den mest hensigtsmæssige for os. Vi holder meget af at rejse med tog, men der går ikke tog til byen. Vi kunne vælge mellem bus eller fly. Med bus tager turen ca. 6-7 timer og er klart billigst. Med fly tager det en lille times tid, men koster til gengæld en del mere, ca. 1.000 kr. pr næse, med mindre du bestiller adskillige måneder i forvejen.
Vi valgte flyet og mødte som sædvanligt op i lufthavnen to timer før afgang. Her fik vi at vide at fly afgang var udsat 2 timer og 50 min. Det er derfor en god idé at checke afgangstiden, inden man tager til lufthavnen. Lufthavnen i Vientiane er ikke så spændende at gøre længere ophold i.

Luang Prabang ligger højt hævet over Mekong floden og byder på flotte udsigter, hvorfra du kan følge fiskernes arbejde, samt sejladsen på den travle flod. Byen har et fint udbud af hoteller til priser der matcher både store og små rejsebudgetter. Fælles for de fleste hoteller er, de gode beliggenheder, et meget, meget venligt personale og deres naturlige gode service.

Vi havde valgt Maison Dalabua Hotel, som er meget miljøbevidste, hvilket ses i køkkenet, på værelserne og i omgivelserne. Hotellet ligger i den lidt højere ende af de lokale markedspriser, (1.100 kr. pr. nat), men til gengæld smukt indrammet af frodige grønne eksotiske planter, og med det omgivende vand fyldt med smukke Lotus blomster. Værelserne er spredt ud over et større område, og passagen fra bygning til bygning foregår ad de mange stier og broer.

Byen og omegnen byder på mange oplevelser. På anden dagen stod jeg og få andre turister klar ved et tempel KL 5:30, kun 300 m fra hotellet. Herfra starter munkenes morgenvandring ind mod byens centrum. Munkene bærer en metalkrukke i en stor mulepose over skuldrene. Langs vejen sidder indbyggerne og fylder munkenes krukker med kogte ris og andet godt. Et imponerende optog.


Tilbage på hotellet var det tid til den sunde økologiske morgenmad, som vi indtog omgivet af det lotusfyldte vand, samt andre smukke planter. Mætte og glade hoppede vi på en Tuk Tuk, som tog os på sightseeing i den smukke by. Vi besøgte også Wat Xieng-Thong fra 1532, og dermed et af de ældste klostre i Laos.

Frokosten, med lækre frisklavede forårsruller, indtog vi på en hyggelig restaurant højt hævet over Mekong floden, og med en fantastisk udsigt til de arbejdende fiskere og den øvrige travle trafik på floden.

Efter dette blev der også tid til en times tid ved og i vort hotels dejlige pool, inden vi atter tog ind til den hyggelige hovedgade i centrum. På caféen Formula B, (den bør alle besøge), drak vi te af ordentlig porcelæn og spiste hjemmebagte scones.

Længere henne ad gaden, spiste vi en rigtig god Tom Yam suppe m/kylling. Nu var det tid til at besøge byens spændende og meget travle Natmarked. Vi fik bl.a. indkøbt 3 smukke kokosskåle. De skal indgå som 3 præmier i en Gingettravels aktivitet. Tilbage på hotellet nød vi en kop te og et glas Baileys på vores balkon inden det blev tid at gå til ro.

Næste morgen sad vi længe over morgenmaden, og nød de smukke omgivelser, inden det blev tid at køre til lufthavnen. Farvel og tak Luang Prabang, du var en stor oplevelse.

Hotel Maison Dalabua

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: