LAOS

Efter en lang rejse, med ophold i Doha og Hanoi, landede vi i Vientianes lille lufthavn, sidst på formiddagen. Centrum ligger ca. 15 minutters kørsel fra lufthavnen. Den nydelige taxa til vort hotel kostede 60.000 Kip., ca. 47 dkr. Vi havde booket Hotel Crowne Plaza, et lækkert 5 * hotel. Vi betalte 4.200 dkr. for 7 overnatninger, incl. den imponerende morgenmad.

Vi fortrød ikke, vores valg. Hotellets faciliteter er perfekte. Den flotte pool ligger på 3. sal og har en skøn udsigt over dele af byen og området. Fra pool området er der, til den ene side, direkte adgang til et veludstyret motionslokale og til den anden side, adgang til en eksklusiv bar og café. Hver dag ved 18 tiden, blev vi fra poolen, vidne til den smukkeste solnedgang, hvor solen tilsyneladende gik ned i enden af poolens ene langside.

Morgenmaden bestod af flere overdådige buffeter, som bød på en skøn blanding af asiatiske og internationale retter. Jeg blev især glad for at starte dagen med en lækker lille Eggs Benedict og bagefter en typisk nudelsuppe, som man selv bestemte indholdet af.

Hotellet ligger i et autentisk miljø, hvor alle boliger med bare lidt fortorvs plads sælger lækker streetfood, som vi blev ret vilde med. Vi nød at spise med de lokale om aftenen, vi betalte max. 50 kr. for mad til 2, 4 vand/colaer og drikkepenge.

En af dagene lejede vi cykler. Cykel udlejeren leverede 2 gode mountain bikes kl 9 foran hotellet og hentede dem igen ved hotellet kl 17 samme dag. Det var rigtig gode veltrimmede cykler til 50 kr. pr. stk. Nær hotellet ligger et lille område med en pendant til de kinesiske Hutonger, beboelses områder med huse fra blikskure til nydelige boliger. De er især kendte fra det nordlige Kina, og giver et hyggelig lukket miljø, hvor alle kender alle og hvor der gemmer sig både spisesteder, vaskeri, milkshake bar, købmand osv. Vi fik sludret med de lokale og selv om vi ikke kunne de samme sprog, fik vi gjort os forståeligt via tegn og grimasser. Det var også her vi blev budt på grillede hønsefødder, men måtte “desværre” takke nej, vi havde lige spist en stor skål suppe længere henne i gyden.

Vi cyklede ud i det blå og fik en masse anderledes oplevelser, end dem man lige får foran alle de flotte og kendte templer og klostre. Her så vi de små handelsgader med bl.a. “Plastik Fantastisk”, en fornem buddhistisk skole og jeg fik ok til at filme de lokale kvinder i deres streetfood køkkener. Efter nogle gode dage i Vientiane, skulle vi videre nordpå til den hellige by Luang Prabang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: