BATH – EN LISE FOR SJÆLEN

Af Neel L. Ingstrup

Under min påskeferie i London, var jeg halvandet døgn i skønne Bath. Togbilletterne var dyre (ca. 70£ t/r), så selvom busturen (ca. 30£ t/r) var en time længere, blev det det transportmiddel, jeg valgte. Busturen med National Express tog 2t45m den ene vej og 2t30m den anden, og var meget behagelig. Der var rent, gode sæder, benplads, toilet og internet. Downloader man en gratis app, er der også film.

Bussen stoppede på stationen i centrum af Bath, hvor min veninde ventede. Vi spiste frokost i solen på en hipster-venlig cafe, Boston Tea Party. Jeg fik en dejlig vegetar burger og en friskpresset limonade.Herefter gik vi tur gennem byen, som huser flere interessante steder for Jane Austen fans, da hun boede her (bl.a. på Trim st.) fra 1801-1806. Da Austen boede i Bath, var byen en attraktion for det bedre borgerskab samt de kongelige. Hovedårsagen var de romerske bade (deraf bynavnet), som nok stadig er grunden til, at folk kommer til. Idet de rige slog sig ned i korte og længere perioder af året, er byen også rig på georgiansk arkitektur (mest kendt er Royal Cresent), museer, spisesteder, pubber, et casino og et teater.

Bath og omegn er utroligt bakket, og det giver derfor mulighed for nogle smukke vandreture. Et af byens bedste udsigtspunkter er fra Alexandra Park, opkaldt efter den danske prinsesse og senere engelske dronning Alexandra – svigerdatter til Dronning Victoria. I dalen strømmer floden Avon, hvor mange flodbåde sejler igennem og lægger til. Det går langsomt frem, da de mange sluser styres med håndkraft. Det er muligt både at leje sin egen båd og at tage ud med andre turister. I den østlige del af Bath ved floden er der en lille is-/kagebod med udsigt til smukke haver og dæmningerne. Jeg anbefaler kraftigt, at man går en tur her. Det er en garanteret lise for sjælen.

Til aften spiste vi mad på kroen Locksbrook Inn, som ligger et stykke fra byens centrum. Den har et større udeareal ned til floden Avon, hvor der konstant var gang i den. Her fik vi en stor og dejlig sunday roast med hhv. kylling og vegansk roast. Min veninde i Bath anbefaler derudover sunday roast på Hall and Woodhouse.

Anden dag gik bl.a. med at vandre, se rugby og drikke te. Bath har et af Storbritanniens bedste rugbyhold, som man kan se træne gratis. En kamp koster over 400 kr. Da det er England, er der selvfølgelig en del steder at indtage sin afternoon tea. For Austen fans er der Darcy’s Café, som lukker tidligt. The Pump Room serverer de bedste gulerodskager og karamelbrownies. Eller vil man prøver en af de kendte Bath Buns, kan man gå til konkurrenterne Sally Lunn’s og The Bath Bun. Sidstnævnte tager kun imod kontanter, og vi gik derfor på Sally Lunn’s overfor. Bollen viste sig at være en meget stor tebolle, der kan fås med det sædvanlige fyld (marmelade, clotted cream mv.) eller som en varm ret med sovs, kød og grøntsager.

Hvis man er gangbesværet er byen et godt udflugtssted, da alt er i rimelig gåafstand, modsat megabyen London som f.eks. kun har få “handicapvenlige” metrostationer. Har man brug for ekstra benplads i bussen, skal man sørge for at sidde på den forreste række.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: