GRUNDTVIGSKIRKEN OG KIRSEBÆRALLEEN.

Start ved Grundtvigskirken – adr. På Bjerget 14B 2400 Kbh N. Den store smukke kirke på Bispebjerg Bakke, som kan ses langt væk fra, blev bygget i årene 1921-1941 til minde om N.F.S Grundtvig.

Arkitekt og bygmester Peder V. J. Klint startede byggeriet og ved hans død i 1927, overtog hans søn arkitekt Kaare Klint byggeriet. Peder V.J. Klint og hans hustrus urner er indmuret i våbenhuset.

Indvendig er kirken storslået i sin smukke enkelhed og man bliver nemt betaget af det store kirkerum. Kvarteret Bjerget, som ligger rundt om kirken, er en lille samlet enhed hvor alt passer flot sammen og hvor byggestilen er den smukke 30’er stil.

Gå nu videre mod Bispebjerg Torv og Bispebjerg Kirkegård og tag evt. et stop ved Cafe Bjerget, hvor der er udendørsservering og smørrebrød på menukortet. Herefter skal Frederiksborgvej forceres og turen går videre forbi Dansekapellet og hen til hovedindgangen til Bispebjerg Kirkegård.

Bispebjerg Kirkegård, som er grundlagt i 1903, er en vandring værd. Her ligger ikke mange kendte, men kan dog nævne designer Henning Koppel, skuespiller Bodil Udsen, skuespiller Ib schønberg og Jens Olesen som lavede Verdensuret. Tjek Bispebjerg kirkegårds hjemmeside og læs om de mange forskellige afdelinger på kirkegården bl.a. gamle soldatergrave. Her ligger også Danmarks mest berømte Kirsebær Allé, som over 150.000 danskere og turister besøger hvert år i de få uger, de blomstrer og er et meget smukt syn. Folk hygger sig, der bliver taget masser af billeder og nogen har taget lidt vin og ost med. Selv havde jeg en kande te og croissanter med og satte mig på en bænk og lyttede til alverdens sprog.

Hvis du skulle misse kirsebærtræernes blomstring på Bisbjerg Kirkegård, så fortvivl ikke! I weekenden 27-28. april er der Sakura festival på Langelinie, i Langelinie Parken, hvor herboende japanere, sammen med os danskere, fejrer den japanske kultur og de mange kirsebær træer. Dér er træerne af en anden sort og blomstrer således senere. Tjek weekendens program på www.visitcopenhagen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: