BAKU, MED UDSIGT TIL DET KASPISKE HAV.

Azerbajans hovedstad Baku ligger flot ud til Det Kaspiske Hav med al sin pragt. Uden for byen begynder så den golde natur og olieboringerne at give et noget anderledes syn.

Bakus vartegn er Flame Towers (hotel og konference center), som knejser flot over byen og som er oplyst med alverdens farver og mønstre, når mørket sænker sig. Vi overnattede i en uge på Flame Towers og kan varmt anbefale hotellet, hvor der er pool, restauranter, cafeer og natklubber. Alle hotelværelser har en fantastisk udsigt til Det Kaspiske Hav og byen.

Baku er delt i to byer; i inderkredsen ligger den smukke gamle bydel med gamle hamambade, hyggelige små hoteller, gårdhaver, flotte butikker med kunsthåndværk, små snørklede gyder og gode restauranter mm. Alt foregår i et roligt tempo og at sidde og kigge på det hele er en oplevelse i sig selv.

Rundt om den gamle bydel kommer alt det flotte nye; Universitetet, dyre forretninger, flotte lejlighedskomplekser, det smukke kunstmuseum og den 4 km lange havne promenade, som hen ad vejen skal blive 20 km. Byen ligger jo nærmest i Det Kaspiske Hav, så der er en fed stemning i og omkring havnen og de mange små parkanlæg langs havet, hvor der er legepladser musikscener og restauranter, skaber også et skønt miljø. Og oppe over havnen vejer verdens største flag – vist nok kun overgået af det iranske kæmpeflag i Teheran.

Når man er i Baku kan man nemt tro, at alle har penge i Azerbajan, da man kun ser dyre forretninger osv. Men bare 15 min kørsel væk fra centrum er det tydeligt, at oliepengene nok befinder sig mest i Baku. Vi fandt selv frem til en nationalpark via et kort. Parken ligger ca. 20 km fra Baku, men der bliver ikke ydet meget tilskud hertil, så vi så blot en enkel hjort og en masse fugle. Nye dyr skal selv tilfældigvis komme forbi. En af medarbejderne i parken sagde, de var blevet lovet nogle kameler af regeringen, men her 5 år efter venter de stadigvæk.

Baku er virkelig et besøg værd. Man skal selv være meget opsøgende mht., hvad man vil besøge. Jeg søgte meget på nettet og Instagram. Der er nogle få guidede ture – som er en fremgang siden vi var der for tre år siden, hvor der ingen ture var – bl.a. en herretur til hamambadene og en gåtur gennem Old City. Men ellers er folk venlige og vil rigtig gerne komme med turforslag.

Vi kan varmt anbefale Cafe City Fountains Square, som er med udendørs servering, og har næsten åben hele døgnet. Der er dejlig morgenmad med lokalt islæt og om aften bliver der tændt op i de store grille.

Og hvis man skal forkæles, så prøv en afternoon tea hos Hotel Four Seasons – bedre findes ikke og man kan bl.a. sidde udenfor med udsigt til havet. Apropos Four Seasons, så skriver jeg en dag et indlæg om deres brunch i Milano *****


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: