INSPIRATION TIL EN GÅTUR I KØBENHAVNS NV-KVARTER

Er du til store gavlmalerier, så tag traveskoene på eller cyklen frem og gå på opdagelse i København. Her er der de senere år dukket mange flotte gavlmalerier op. Et forslag til en lille tur i det up-and-coming område i udkanten af Nordvest følger.

Start ved Utterslevs torv og gå ned af Rentemestervej, hvor der sidste år blev malet på 5 store husgavle af bl.a. Husk mit navn og Claus M Petersen. Gavlmalerierne har gjort området til Nordens største open air galleri.

Lige rundt om hjørnet ved Smedetoften findes det lidt sjove gavlmaleri “Sherlock homeless” malet af Mr. Thomas. Videre rundt til Dortheavej, hvor Ungdomshuset står, er der altid masser af graffiti. Gå videre hen til hjørnet af Tomsgårdsvej/Rentemestervej, hvor kulturhuset Bibloteket har til huse, har “Husk mit navn” pyntet facaden med 2 store hvide figurer. Gå over Tomsgårdsvej videre af Rentemestervej, hvor der lidt nede af vejen kommer det næste store gavlmaleri, Chimpansen, malet af Don John.

Slut af med en kaffe hos Kaffedepartementet på Rentemestervej. Her er der kræset for detaljerne og en afslappet stemning med jazzmusik. Eller er du sulten? Så har Behov i den modsatte ende af samme vej lækre pizzaer (fås også glutenfri). Jeg anbefaler vildsvine-pizzaen Obelix. Til vegetarerne er der både pizza, salat og sandwich.

Hvis tørsten er til mere end kaffe, så har Vinbonden lækre økologiske vine, og nogle dage grillmad til. På solrige dage er områdets beværtninger fyldte inde og ude, og stemningen er i top.

Jo jo, der er ganske vidst skjulte perler i Nordvest.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: