To gåruter i Paris

Den lille gåtur

Den lille gåtur går mellem boghandleren Shakespeare and Company på venstre bred og Place Sainte-Catherine på højre bred.

1. Fra boghandleren går du på Quai de Montebello til broen Pont de l’Archevêché.

2. Kryds Seinen via Pont de l’Archevêché. Nyd Notre Dame fra bagsiden med parken og Seinen på tre sider. Her er også et Holocaust/martyriemuseum.

3. Herefter krydser du igen Seinen via Pont Saint-Louis.

4. Gå til venstre straks efter broen til Place Louis Aragon for at slippe for turister og en fin udsigt.

5. Find ind til øens hovedgade, Rue Saint-Louis en Île, eller slip for menneskemængden og bliv på højre (nordlige) flodbred og nyd de smukke facader og Seinen.

6. Lige nden du krydser Pont Sully, rammer du Hôtel Lambert. Den dyreste bygning i byen. Dronning Margrethe har festet her. Andre som har gæstet huset er Dali og Chopin.

7. Herfter er det mod Place Sainte-Catherine. Du kan evt. stoppe på Café de la Presse ved Canal Saint Martin og Bastille Pladsen inden Sainte-Catherine.

Den lange

Man kan evt. starte ved Eiffeltårnet og bevæge sig mod Invaliden Kirken og derfra videre til Café Coutume

1. Café Coutume for tartines og kaffe. Herfra en kold drik (evt. to-go fra Coutume) i en skøn lille park 100 meter fra cafeen, som hedder Jardin Cathrine Labouré. Området er roligt uden tourister.

2. Videre i lige linje til Magasin Le Bon Marché (nogle niveauer over Illum. Er man til specialiteter skulle deres madafdeling være fantastisk). Foran er der en fin lille park med palmer og karrusel.

3. Nu mod Bd Saint Germain af Rue de Sèvres. Første stop er den hemmelige park ”Square Roger-Stéphane”.

4. Bd Saint Germain. Her er både de helt dyre butikker og modehuscafeer som Armani, Gucci og Ralph Lauren. Derudover også Zara og Sephora.

5. Stop for kage og avec hos Ralph Lauren’s ”Ralph’s”, hvorefter du liiige tager en kaffe eller vin på Les Deux Magots eller Le Bonaparte (begge er på Place Saint-Germain des Prés).

6. Gå fra Place Saint-Germain des Prés ned ad Rue de l’Abbaye til Rue de Furstembourg (fint minitorv ofte med kunst hængende ned fra træ og bygninger. Nu starter de skønne smalle sidegader. Der er nogle søde huse, fint lille torv, hyggelige smalle gader med kunstbutikker, og miniskule parker på gadehjørner.

7. Ram Rue de Seine hvor der mod enden er en boghandler for de bjergglade (Librairie des Alpes), to miniparker og det flotte Académie des Beaux Arts, som også er her, du træder ud på flodbreden (Quai de Conti).

8. Fra Quai de Conti går det mod île de la Cité. Drop Notre Dame i denne omgang og gå i stedet til Pont Neuf, hvorfra der både er mulighed for at slappe i parken under Pont Neuf eller på Place Dauphine (begge er fotoværdige).

9. Kryds Pont Neuf og gå mod La Samaritaine og den store Sephora. Hvis du ikke vil shoppe her, så bliv på flodbredden og gå mod Rue des Barres (den er særligt hyggelig om aften). Rue des Barres (som jeg elsker) går gennem et klosterområder med katolsk hostel og bibelskole. Igennem området kommer du til Rue de Rivoli.

10. Fra Rivoli går du til Place des Vosges i Marais og snupper en is eller en kold drik på græsset på pladsen, der før er kåret som verdens smukkeste plads.

Skriv en kommentar