DE DANSKE TROLDE

Mexico, Fanø, OL-byen i Tokyo, Sydhavnen, Ishøj, Mørke og mange flere byer har de store flotte trætrolde til fælles. Den danske kunstner Thomas Dambo har de sidste 15 år lavet trolde af træ og har slået sit navn fast både herhjemme i Danmark og ude i den store Verden. Han er uddannet fra Koldings Designskole og ynder at lave værker af genbrugsmaterialer.

Under pandemien er der gået troldejagt i danskerne, ikke kun børnefamilier, men folk i alle aldre tager på jagt efter troldene. Man kan på nettet finde skatteskort til nogle af de Københavnske trolde og gøre turen ud til troldene mere spændende. Alle troldene står/ligger/sidder steder, hvor det altid kræver en gåtur hen til dem, og man kan på denne måde også møde nye områder, hvor man ikke har været før. Jeg er født og opvokset de første 12 år af mit liv i Sydhavnen og da jeg i sidste uge skulle finde Ivan Evigår derude, fik jeg set et nyt område af min barndomsegn: den lille skudehavn og det store grønne område hvor Ivan Evigår stod gemt.

Byen Mørke ca. 23 km fra Århus er beriget med to trolde; Ben Chiller fra 2015 troner højt over byen på en top og man lægger derfor mærke til ham med det samme. Skønne Sigurd skal man lige kigge lidt mere efter, men når man så opdager ham, bliver man nærmest glad i låget over den glæde han udviser, siddende oven på en rød bil med træbenene ud til sidderne og håret blæsende efter sig.

En af mine farvoritter er Kaptajn Nalle ude i Nordhavn. Han er på en mark bag et trampolincenter, som man kan komme til ved at smutte igennem et hul i hegnet eller gå fra en stor tom plads, hvor bilen kan parkeres, og derfra over en græsmark. Man mødes af en hårdt arbejdende trold der trækker et lille skib efter sig og aldrig kommer længere. Suk. Han står med udsigt til de store cruiseskibe.

Kaptajn Nalle

Thomas Dambos trolde dukker langsomt op alle steder i landet og lige nu går rygterne om en trætrold i Allerød lidt nord for København. Spændende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: