INSPIRATION TIL ENDAGSTUR I WEEKENDEN

Gennem det smukke Sydsjælland til Møn.

Kør til Kalvehale, en lille “havneby”, syd for Præstø. Når du når frem til Kalvehale, passer det nok fint med en lille pause ved Kalvehave havn. Her kan du nyde udsigten over Ulvsund, med de mange smukke øer, bl.a. Lindholm og Langø.

På havnen i Kalvehale ligger den store smukke, lysegule bygning, “Feriecenter Østersø Færgegaard“, som huser “Skipperstuen”, hvor du kan købe a la carte retter, samt div. varme og kolde drikke.

Tag turen over Dronning Alexandrines Bro, som fører dig fra Sjælland til Møn. (-Eller lad bilen stå og snup en tur med den lille “cykelfærge”, der går fra Kalvehave til Stege og retur. kr. 50,- hver vej.
Første afgang kl. 11.00.  www.faergenmoen.dk).

Vel over broen må du ikke misse den smukke Damsholte Kirke. Med sin skønne rokoko facade ligner den bestemt ikke andre landsby kirker. Den er tegnet af Philip de Lange og blev bygget i 1743-45.

Møn er med sine 218 km2 nr. 10 i rækken af danske øer. Tilbage i bilen, kører du de 12 km til Stege, som er hovedbyen på Møn.

I Stege er der fine shoppingmuligheder og det er en god idé at kigge ind hos Café David´s. Her nød vi en skøn varm chokolade med en velbagt croissant.

Fra Stege køres til Møns fyrtårn, en tur på ca. 20 km. Fyrtårnet ligger smukt på klinten, med udsigt
over Østersøen. Fyrtårnet er 13 m højt og blev bygget i 1845. Fra fyrtårnet er der vandreruter bl.a. til Møns Klint med fantastiske udsigter

Det lille romantiske slot, Liselund ligger 2,5 km fra klinten. Her ligger også Geocenter Møns Klint, et museum der fortæller lidt om klintens fortid. Geocenterets sæson åbner 13. april 2019.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: